n

Τα σύννεφα συσσωρεύονται πάνω από τον ουρανό στο Μαϊάμι καθώς ο τυφώνας Μάθιου πλησιάζει στην περιοχή. 
Συνεχίζεται η εκκένωση των νοτιοανατολικών παραλίων των ΗΠΑ, εν αναμονή της έλευσης του καταστροφικού τυφώνα Μάθιου, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 17 νεκρούς στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Ο Μάθιου, ο ισχυρότερος τυφώνας της Καραϊβικής εδώ και μια δεκαετία, έπληξε τις Μπαχάμες, αφού προηγουμένως προκάλεσε καταστροφές στην Κούβα και την Αϊτή. Ένα μεγάλο μέρος των περιοχών που έχουν πληγεί στην Αϊτή παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της κατάρρευσης μιας γέφυρας. Η πρόσβαση δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πριν από το Σάββατο ή την Κυριακή. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 300.000 άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται άμεσα βοήθεια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που ακύρωσε την επίσκεψή του στη Φλόριντα, όπου θα συμμετείχε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς ότι ο τυφώνας Μάθιου είναι «μια σοβαρή καταιγίδα». Ο Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους να υπακούσουν τις οδηγίες για εκκένωση των πόλεων, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήτες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Νότιας Καρολίνας και της Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο τους επιτρέπει να κινητοποιήσουν την Εθνοφρουρά.
Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από την βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).
Η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι έχει διατάξει την εκκένωση των παραλίων, όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ ζήτησε από κατοίκους περιοχών στα παράλια να απομακρυνθούν, ακόμα και σε περιοχές όπου δεν έχει εκδοθεί διαταγή εκκένωσης, ή να χρησιμοποιήσουν τα καταφύγια της πολιτείας. Έντεκα παραλιακά διαμερίσματα της πολιτείας βρίσκονται υπό υποχρεωτική εκκένωση και τέσσερα νοσοκομεία έχουν μεταφέρει τους ασθενείς σε άλλα σημεία, είπε ο Σκοτ. «Εάν κάνει στροφή την τελευταία στιγμή (ο τυφώνας), δεν θα έχετε τον χρόνο να προετοιμαστείτε. Θα θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο», προειδοποίησε.
Η βενζίνη σε ορισμένα πρατήρια εξαντλήθηκε, αλλά αξιωματούχοι της πολιτείας διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί για καμία σημαντική έλλειψη βενζίνης στα πρατήρια.
Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από την βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).
AΣτο Μαϊάμι, ένας υπάλληλος σουπερμάρκετ ανέφερε ότι υπήρχε πολλή κίνηση στο κατάστημα και πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν με νερό και κονσέρβες κυρίως, υπό φόβο ότι θα εγκλωβίζονταν στα σπίτια τους.

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις πτήσεις της σήμερα σε τρια αεροδρόμια της νότιας Φλόριντα και όλες τις πτήσεις από και προς την Τζάκσονβιλ αύριο το απόγευμα. - ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.